Monday, August 17, 2009

L.O.V.E

Why Matno, Why?


sangap?
dah gatai sgt ke?
tulah, takmo kawin awai2..
eh..eh.. hang dah ada calon ka?



Lots and lots of responses!
Malaih aku nak pikir dah.


"Love, like rain, can nourish from above, drenching couples with a soaking joy...
BUT
Sometimes, under the angry heat of life,
Love dries on the surface and must nourish from below, tending to its roots,
keeping itself ALIVE.."


Oh cuti, when are you starting? Am buckled with work!

Am suffocating!

"Ek eleh, mcm ko sorang je.. rilek ah bro!"

"Mcm mana nak rilek, keja bertimbun2.. sampai keje org lain pun kena buat gak! Kena buli ke tu namanya? Or, aku simply tak mcm dulu, mulut lazer?"

"Takut kot?"
"Nyampah dah lazer2 nie"
"Benci life mcmni"

Tapi..

Gaji masyuk,
Seronok tgk skrin atm bila duit dicucuk,
Jgn sampai jadi ngok!

Happy Holidays to all yg dah kerje keras
Happy Holidays to all yg dah kerje lembut
Happy Holidays to all yg tak keje lgsg, makin gaji buta!

Ala.. apa aku heran!

Kubur kau, kau jawab senirik!

Eh..Eh..Takle..Takle.. Aku tarik balik..

Kalau kubur kau, kau jawab seniri, pastikan amalan ko tu cukup ah..
Taknak ah menyusahkan org lain walaupun dah mati.. Yela, ko terjerit2 kena palu,
sian org yg tido di kubur sebelah you tu!

p/s- syitah, dah update!! :p.. lama dah nak update, tapi sibuk la..

7 comments:

yanti said...

owh..no wonder kat FB cakap missing someone tapi marah bila ditanya..ada udang sebalik mee udang rupenya..=))*wink wink

syenite said...

i bumped into that muaalaf lady in long hijab the other day, and i thought of you =]

Silverleaf said...

matno....the sad thing is...m just like u....so many work and its been almost 5years after my maktab days....so bukan sbb kene buli...sbb ati kite baik xnak makan gaji buta dan bertanggung jawab...hahaah adekah mcm puji diri sendiri?...poyo gak aku ni kenkadang...

Sir Matno said...

Yanti,
hahaha... rindu family la! :p

Syenite,
oh, wonderful! was she in black...AGAIN? :p

Silverleaf,
should i feel happy because there is someone in the same boat with me or should I feel bad about it?
anyway, every cloud has a silver lining. perhaps yours has taken quite a longer time.. I guess! :p

yattt said...

i miss u..just be u loh..u cherish people's life. so dun't care about others. membuat kerja yang banyak tu dapat keberkatan. KEberkatan itu dapat memudahkan segala perjalanan idup kita. Biar orang tak nampak tp pasti ada yang nampak!

Fatin Filzah said...

sangap???
awk tabah ye. ;)

lancelot said...

upset gila ar..
xmau mai area saribas nih..
upset gila ar..
huuu